Man kan lave squashkage, gulerodskage, græskarkage, banankage, æblekage. Hvorfor så ikke auberginekage? Men alle, jeg talte med, lød i bedste fald tvivlende. Jeg googlede det uden held og begyndte efterhånden at tvivle på mit projekt...
Auberginen giver ikke nogen særlig smag, så det bliver egentlig bare en chokoladekage. Men auberginen betyder, at kagen ikke bliver tør, den kan holde sig i flere dage uden at blive kedelig. Desuden er det en god måde at komme af med en aubergine, der er begyndt at se træt og slatten ud.
Ingredienser
1 aubergine (ca. 275 g)
½-1 dl kakaopulver
3 æg
2½ dl olie
4 dl (rør)sukker
5 dl mel
2 tsk bagepulver
100 g mørk chokolade (evt. mere)
Evt. 1 dl tørrede tranebær eller en håndfuld friske pebermynteblade
Fremgangsmåde
Skræl auberginen og riv den groft
Pisk det hele godt sammen (rør chokolade i til allersidst, når resten er blandet godt sammen)
Hæld dejen i et fad (jeg brugte en springform på 22 cm i diameter)
Bag ved 200 grader i ca. 50 minutter - tjek efter ved at stikke en gaffel i og se, om der hænger dej ved. Den er lækrest, hvis den ikke bliver bagt tør.
Den smager drøngodt med cremefraiche til
Auberginen giver ikke nogen særlig smag, så det bliver egentlig bare en chokoladekage. Men auberginen betyder, at kagen ikke bliver tør, den kan holde sig i flere dage uden at blive kedelig. Desuden er det en god måde at komme af med en aubergine, der er begyndt at se træt og slatten ud.
Ingredienser
1 aubergine (ca. 275 g)
½-1 dl kakaopulver
3 æg
2½ dl olie
4 dl (rør)sukker
5 dl mel
2 tsk bagepulver
100 g mørk chokolade (evt. mere)
Evt. 1 dl tørrede tranebær eller en håndfuld friske pebermynteblade
Fremgangsmåde
Skræl auberginen og riv den groft
Pisk det hele godt sammen (rør chokolade i til allersidst, når resten er blandet godt sammen)
Hæld dejen i et fad (jeg brugte en springform på 22 cm i diameter)
Bag ved 200 grader i ca. 50 minutter - tjek efter ved at stikke en gaffel i og se, om der hænger dej ved. Den er lækrest, hvis den ikke bliver bagt tør.
Den smager drøngodt med cremefraiche til
Ingen kommentarer:
Send en kommentar