Her kommer opskriften på en meget nem, lille frokost/madpakkeret, man hurtigt kan lave. Og som smager godt. Har selv lige spist det i dag, da der viste sig ikke at være noget brød i lejligheden, og jeg ikke gad hverken at cykle ud og handle eller bage boller (al den hævetid, suk!)
Det er noget, min mors veninde lavede og forklarede os, hvordan man laver. Deraf navnet: Hun hed Nada.
Det er nok i virkeligheden bare fladbrød med ost.
Man kan selvf. bruge forskelligt fyld. Jeg synes dog, ost (og masser af det!) er centralt, for at det ikke bliver en meget tør oplevelse.
Hvis man synes, at det er lidt for knækbrøds-tørt, kan man putte en smule olie i dejen, så bliver det færdige brød en anelse mere smidigt.
Smager brand godt at spise sammen med hvidløgs-stærk guacamole.
Opskrift
Ingredienser:
1 dl hvedemel + lidt ekstra
1 dl grahamsmel eller speltmel
lidt salt
½ dl vand
6 skiver ost
1 peberfrugt
lidt oregano
Bland begge typer mel og salt i en skål. Hæld vand over og rør rundt. Ælt til en fast, sej dejklump.
Del dejen i 3 lige store stykker og rul dem tyndt ud med masser af mel på bordet.
Sørg for at osteskriver, peberfrugt i skiver og oregano ligger klar.
Tænd kogepladen på max og sæt panden på - panden skal være helt varmet op, før man lægger brødene på.
Når brødet er færdigt på den ene side, skal du vende det. Læg straks ost, peberfrugt og oregano på den ene halvdel.
Sørg for at osteskriver, peberfrugt i skiver og oregano ligger klar.
Tænd kogepladen på max og sæt panden på - panden skal være helt varmet op, før man lægger brødene på.
Når panden er varm, skal du lægge du et brød på og lader det bage nogle minutter. Det er forskelligt, hvor lang tid, det skal have - kik efter løbende.
Når det er klar til at vendes, skal der være små, brændte "toppe", men det må ikke overordnet være brændt (se på billedet, hvordan det skal være).
Når det er klar til at vendes, skal der være små, brændte "toppe", men det må ikke overordnet være brændt (se på billedet, hvordan det skal være).
Når brødet er færdigt på den ene side, skal du vende det. Læg straks ost, peberfrugt og oregano på den ene halvdel.
Der får det lov at smelte ganske kort tid, før fladbrødet klappes sammen på midten, så fyldet dækkes.
Hvis man venter for længe med at klappe brødet sammen, er det blevet helt stift og kan ikke foldes uden at knække.
Når det er foldet, tages brødet af panden er og færdigt.
Spis. Nam nam.
Ihh det ser lækkert ud... Dem må jeg prøve at lave en dag.
SvarSlet