mandag den 17. august 2015

Børnevest med glimmer!

Som sagt kender jeg en lille pige, der er helt vild med glimmer... Så da jeg stod og gloede på rodehylderne i Netto den anden dag og fik øje på lilla garn med glimmer, kunne jeg ikke stå for det.
Jeg ville egentlig bare følge en opskrift fra bogen "All you knit is love", men så gik det op for mig, at opskrifterne i den bog kun går til str. 18 mdr., og det går ikke eftersom den omtalte pige er næsten 2 år og gerne skulle kunne passe det, jeg laver, i noget tid.
Så jeg lod mig inspirere kraftigt af mønstreret i bogen, men har så lavet min egen størrelse og mine egne justeringer. Fx undlog jeg at lave det ellers flotte mønster på kroppen, fordi glimmeret simpelthen kom bedre til sin ret i kedeligt glatstrik.

 

Omtrentlig opskrift

Opskriften her er blot justeringer til den originale opskrift og skal kombineres med opskriften for at give mening. Opskriften findes i bogen "All you knit is love" og hedder "vest eller bluse med perlemønster". Lån den evt. på biblioteket.

Jeg slog 88 m op i stedet for de 74, som man skal i følge opskriften i bogen. Så har jeg ellers fulgt opskriften stort set på overdelen, taget ud som der står i opskriften (det er vigtigt at sikre sig, at der altid er et ulige antal masker op omgangene, efter at arbejdet er samles og strikkes rundt), men jeg fortsatte min udtagning indtil jeg havde 167 m. Slut af med en perestriksmønster-række.
Så delte jeg arbejdet med 49 m pr ærme, som lukkes af (dette tal kan sagtens justeres, hvis man rammer et lidt større eller mindre maskeantal), 84 m foran og 85 m bagved. Desuden slog jeg 8 nye m op under hver arm.
Herefter strikkede jeg kun glatstrik, men tog efter 3 runder 12 m ud - 3 i hver side af arbejdet både for og bag. Det giver bedre plads til bevægelse og tykke børnemaver.
Så strikkede jeg glatstrik rundt, indtil den glatstrikkede del målte 25 cm fra sidste mønsterrække, herefter tog jeg 6 m ind jævnt fordelt på en omgang, samtidig med at jeg lavede afslutningskant ved at strikke 5 runder vrang. Luk af, gerne lidt stramt.

Materialer: Jeg brugte 2½ nøgle garn bomuldsgarn beregnet til pind 3 med strikkefastheden  26 m x 36 p = 10 X 10 cm. Dertil 2 knapper og 40 cm rundpind i tykkelse 3. 

Størrelse: 2-3 år. Den er lidt stor til pigen lige nu (hun fylder 2 til oktober) og fungerer nærmest som en kort kjole, men efterhånden som hun vokser og bliver længere, kommer bærestykket til at sidde mere til og den vil i højere grad blive en bluse/vest.

1 kommentar:

  1. Hej Anna, den bliver hun såå glad for, den er virkelig skøn.
    Hilsen Hannah

    SvarSlet