mandag den 1. juli 2013

Brænder du fingrene?


Brænder du fingrene? Så tag en dertil strikket vaskeklud

Hmm. Synes ellers min idé var skide god. Men resultatet er altså ikke tilfredsstillende. Viser det frem alligevel: Idéen var god og måske kan nogen andre bruge idéen, men formår at lave det pænt.

Tanken var strikkede grydelapper lavet som en cylinder: Rundpind og hønsestrik. Derefter hæklet kant, for at give pæn afslutning og for at gøre dem flade i stedet for cylindriske. Og så var de automatiske i to lag - hader tynde grydelapper, hvor man brænder fingrene, når man skal tage et fad ud af ovnen!
Meget enkel idé.

Og så forestillede jeg mig de tusind forskellige mønstre, jeg skulle lave. Fx nogle nuttede grydelapper med elefanter, der holder hinanden i halerne. Nærmest som i Disneys "Feletantdyr og Vusler", der hvor der kommer flere og flere feletantdyr i rækker og kolonner. Altså sådan som på elefantens kjole på billedet - ville ikke hønsestrikke den store elefant også, synes bare billedet var sjovt!


Synes egentlig motiverne på mine mislykkede grydelapper er søde. Min hønsestrik er bare ikke blevet særlig jævn - jeg plejer arbejde med betydeligt mindre mønstre og fastere strik, så er det lettere at lave det pænt. Men jeg undrer mig lidt over mit farvevalg. Tanken var selvfølgelig, at så ville det ligne græs og himmel.
Men jeg kan faktisk ikke ret godt lide blå. Og slet ikke til mit køkken, hvor de fleste ting er i varme farver. Så de er da i hvert fald ikke til mig selv. Og det ville måske også have været liiiige psykedelisk nok med orange himmel og gult græs. Ellers måske havde det været fedt. Sådan noget med farver ved man aldrig helt, før det er afprøvet.

Anyways. Hvad værre er, at jeg synes mine grydelapper ligner vaskeklude. Ikke fedt! Når det jo er grydelapper. Og oven i købet er kanten ikke blevet ordentligt jævn i forhold til lapperne: Den buler! Måske kan det løses ved at hækle lidt anderledes eller med en mindre hæklenål. Hmm.

Jeg kan godt mærke, at der er så mange overvejelser omkring dette projekt, at jeg en gang måske bliver nødt til at prøve igen med ændringer. Det må da kunne lade sig gøre! Og idéen var fin. Og jeg kunne tænke mig dem med elefanter. De er så flotte - inde i mit hoved. Det var de her på den anden side også...

1 kommentar:

  1. Skøn blog du har lavet!
    Tak for i dag, det var så hyggeligt.

    SvarSlet