tirsdag den 23. december 2014

Gæsteblogger: Julestjerner

Der har ikke været så mange indlæg i december. Jeg har haft travlt med at bage julesmåkager, købe julegaver og se Tidsrejsen. Desuden er det herre kedeligt at strikke den valkede taske, så det går lidt trægt. Men nu har jeg fået juleferie og er kommet hjem til min mor, som har lavet noget meget flot julepynt, jeg gerne vil vise frem...Hannah har ordet:

I en reklame så jeg nogle fine julestjerneophæng. Men de kostede 79 kr/stk, så jeg tænkte, at jeg godt selv kunne lave noget lignende.

Mine stjerner er lavet af Fimo-ler, sådan noget plastik-ler, som man kan bage i sin husholdningsovn.
Her er nogle i porcelænshvid og nogle i hvid med en anelse glitter. Jeg eksperimenterede også med andre hvidlige farver, men jeg syntes ikke, det blev godt.
De er trykket ud med stjernebageforme i nogle lidt forskellige størrelser men i samme form. Hullet er klippet med en hultang, inden stjernerne blev bagt og jeg har med vilje klippet hullerne lidt tilfældigt, så det ikke blev alt for symmetrisk.
Efter bagning har jeg sat en 1 mm lædersnøre igennem hullet, der er rosa, røde og sorte snører. På snøren ind imod stjernen er der to perler: en hvid og en farvet: rosa, rød, sort og nogle få kobberagtigt skinnende brune.
Jeg begyndte med de kulørte perler, jeg lige havde. De er lavet af glaseret ler og stammer fra et Kazuriarmbånd, som var gået i stykker. Senere måtte jeg købe porcelænsperler i nogle nogenlunde tilsvarende farver. De hvide perler er porcelænsperler.
Øverst er der en knude, så stjernerne kan hænge i lædersnøren.

Jeg har imellemtiden set, at man også kan købe noget porcelænsagtigt selvtørrende ler og jeg har tænkt, at det må jeg prøve engang. Umiddelbart synes jeg fordelen ved Fimo-leren er, at hvis stjernerne hænger op imod lys, så kan lyset skinne svagt igennem.

1 kommentar: