tirsdag den 30. december 2014

Valket taske

Kæmpe, uformelig taske i vaskemaskinen - pga. dens monstrøsitet besluttede jeg mig for 60 grader, selvom den originale plan var 40 - og abracadabra! ud kommer fiks, lille taske næsten helt som jeg havde forestillet mig, at den skulle være!

Jeg har godt nok bandet mit projekt væk mange gange. Det virker på ganske kort sigt fjollet at strikke sådan en lorte-stor taske bare for at kogevaske den, så den krymper.
Og det har taget lang tid at strikke. Og den var så stor og uformelig, at jeg helt mistede fornemmelse af, hvad min oprindelige idé havde været og om jeg på nogen måde var på rette spor. Men jeg havde besluttet mig for, at den SKULLE gøres færdig, så jeg har strikket og strikket og strikket i min juleferie...
Bemærk den tilsyneladende lillebitte tændstikæske ved siden af den uvaskede taske. Den er med på billedet for at give perspektiv til taskens størrelse.

Bemærk detaljen med ombuks-kanten, som giver taskens åbning et bedre finish (hvis jeg selv skal sige det!). Da det kom til stykket kunne jeg alligevel ikke styre mig mht. til farver. Det var umuligt for mig at strikke en hel taske kun i TO farver, hvoraf den ene er en særdeles diskret lilla, så jeg sneg den grønne ind som en næsten usynlig detalje.

Jeg så tilfældigvis træknappen i en lille skål på disken, da jeg var i en garnbutik for at købe garn til noget andet. Jeg synes, den er skide flot i al sin enkelhed. Det er jo bare en gren i passende tykkelse, som med bark, ujævnheder og det hele er savet over i tynde skiver, muligvis pudset og olieret lidt og så er der borret to små huller i. Min veninde har godt nok lige sagt til mig, at hun synes, træknapper som regel er mormor-agtige, men hun kan umuligt mene, at min flotte knap tæller med i den kategori :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar