mandag den 26. januar 2015

Bi-kostume

Jeg har syet et bikostume til min venindes datter. Hun er kun 15 måneder gammel, så selvom det kriblede i fingrene på mig for at sy en hætte med følehorn og store vinger med ståltråd og hvad-ved-jeg, besluttede jeg, at komforten var vigtigere. Hun er ikke gammel nok til at synes, at det er så fedt at være udklædt, at man må lide for skønheden.
Derfor er vingerne fx bare lavet af en sjat sort tyl, som er syet fast på ryggen. På den måde kan kjole-dragten bruges en hel dag uden at være ubehagelig at have på.


Af hensyn til pasform og størrelse har jeg tager udgangspunkt i bærestykket på kjolen på Onion-mønsteret 1009. Men så har jeg lavet skørtet på min egen måde.
Der er foer inden i kjolen. Bærestykket på yderstof og foer er ens, men på skørtet er yderstoffet 7 cm længere og på hver side 7 cm brede end foeret. På den måde kommer ballon-formen frem, når man til allersidst syr foer og yderstof sammen.

2 kommentarer:

  1. Det er et fint lille kostume :) dejligt.
    Kh R

    SvarSlet
  2. Årh, det er fint! Og super idé med tylvingerne - den idé kunne jeg godt finde på at stjæle, når Maise er stor nok til udklædning næste år :)

    SvarSlet