søndag den 1. februar 2015

Drage-kostume

Det er snart fastelavn og det er skam ikke kun små børn, der skal klædes ud i år. Så jeg har syet mig en drage-dragt.

Jeg har hentet hjælp i et buksemønster fra Elsebeth Günter-bøgerne, men justeret en hel del: Bukserne blev længere, lårene bredere og så har jeg forlænget buksene hele vejen op til kroppen. Sat ærmer og hætte på. Så der var enormt meget prøven-mig-frem og improvisering. Hele projektet var for stort og for langt fra noget, jeg tidligere har lavet, til at jeg kunne gennemskue det hele på forhånd. Min løsning var at købe skråbånd til at dække eventuelle syninger, jeg ikke var i stand til at skjule, men der blev faktisk kun brug for det i halsen, hvor jeg fra starten havde tænkt, at det skulle være.

Jeg ville gerne have en tyk og venlig drage, så efter at have diskuteret det med min veninde, som var med ude at købe stof og med damen og Stof2000, endte jeg med at sy noget halvtykt skumgummi fast i et bælte hele vejen rundt om maven. Det har fået den tiltænkte bildækseffekt lidt som Bamse (gule Bamse fra tv), men overgangen fra skumgummi til ikke-skumgummi er ikke blevet så elegant.


Jeg var dum nok til at vælge et strækstof. Det er meget sværere at sy i, uden at det bumler - især fordi jeg hader at sy i strækstof og derfor ikke har ret meget erfaring i det. Fast stof ville nok have været smartere, men tanken var at det til gengæld krævede mere præcision mht. dragtens størrelse og udformning, idet det jo netop ikke giver sig. Og jeg kan jo risikere at skulle have dragten på en helt 8-timers arbejdsdag, så jeg valgte komfort og brugbarhed frem for elegance.

3 kommentarer:

 1. Sejt sejt sejt Anna. Jeg er så imponeret!!!
  Husker noget med en drage engang da klanen skulle lave noget til Sankt Georgs dag, men det her er jo meget sejere.

  SvarSlet
 2. Hej Anna
  Helt igennem vidunderlig drage.
  KH Hannah

  SvarSlet