tirsdag den 5. april 2016

Barnevognskæde

Jeg har lavet en barnevognskæde. Det var meget enkelt. Kuglerne hæklede jeg i 2011, da jeg øvede mig i at hækle tredimensionalle former - og kom til at gå lidt amok, fordi jeg pludselig blev helt optaget af at lege med farver og mønstre.Grundmønsteret:
Masser af fine, små bomuldsrester 8/4.
Hæklenål 2½

Slå 4 lm m, saml med 12 km.
Hækl 6 fm i lm-ringen
2. omgang hækles 2 fm i hver: (12 m)
3. omgang hækles 2 fm i hver anden og 1 i de resterende (18 m)
4. omgang hækles 2 fm i hver tredje og 1 i de resterende (24 m)
5. omgang hækles 2 fm i hver fjerde og 1 i de resterende (30 m)
6., 7. og 8. omgang hækles 1 fm i hver m (fortsat 30 m)
9. omgang hækles 4 fm, derefter springes 1 m over (24 m)
10. omgang hækles 3 fm, derefter springes 1 m over (18 m) - fyld kuglen ud med ris, tørrede bønner, pudefyld eller hvad du nu synes.
11. omgang hækles 2 fm, derefter springes 1 m over (12)
12. omgang hækles 1 fm, derefter springes 1 m over (6 m)
Hækl 7-10 lm (strop), klip snoren, træk den igennem og sy den godt til: Brug snoren til at sy den sidste lille åbning (de 6 fm) stramt til og sørg for at sy den GODT fast, fordi det er isyningen af snoren, der bestemmer hvor stærk stroppen bliver.

Så kan man frit improvisere med farveskift! Og det fungerer ekstra godt, hvis man bruger alle mulige forskellige typer bomuldsgarn med lidt forskellig tykkelse og skin osv.

Den ene af mine kugler er et jordbær. Jeg tror, jeg har lavet det ved at tage langsommere ud på over flere omgange i første halvdel af ihft kuglerne: Jeg kan ikke huske det, men jeg vil gætte på, at jeg slog 5 m op i 1. omgang (i stedet for 6) og tog ud med 5 m hver omgang (i stedet for 6). På den måde tager det 6 omgange at komme op på 30 m. Herefter fortsættes opskriften (som ovenfor) fra 6. omgang.
Derefter hækles 7 lm, som hækles fast i fm, gentag dette 3-4 gange, så man laver nogle løkker, som forestiller jordbærtoppen. Slut herefter af med 7-10 lm, klip snoren og sy enden ind som i opskriften ovenfor.

Kæden er lavet på wire lukket med små wireklemmer. Den fastgøres med små karabinhager - på den ene side en kraftig lukker fra en gammel halskæde og på den anden side fra sådan en bred nylonsnor med et adgangskort til Kinabalu Park (lig'som i en nøglesnor).

1 kommentar: