mandag den 10. juni 2013

Spinatboller

Advr-grøntsager

I fredags fik vi vores månedlige kasse fra Årstiderne. Jeg glæder mig altid meget til kassen kommer – kombinationen af overraskelse, lækkert grønt og øko er så skøn! (”Hele tre ting på én gang, det går virkelig ikke!”) MEN der er bare nogle få grøntsager, jeg ikke sætter pris på – føj til blomkål og spinat! Og man kan jo ikke smide en sund, økologisk og nyleveret grøntsag, som man selv har betalt for, ud. Så det er altid lidt en udfordring at få brugt dem.
Af og til må jeg give fortabt og enten forære blomkål til vores nabo-veninde eller simpelthen (u)bevidst glemme en pose spinat bagest i køleskabet og først finde den igen, når den er uspiseligt gammel. Men så får jeg altid lidt dårlig samvittighed – madspild og sultne negere i Afrika og alt det dér.
Så i dag da jeg stak hovedet ind i køleskabet efter gulerødder til mine boller, fik jeg øje på den famøse pose frisk spinat og kom i tanke om, at jeg elskede spinatboller fra bageren engang. Havde glemt at det fandtes, dumt! Og jeg køber da også altid den grønne friske pasta (mest fordi den er så flot grøn, men stadig…) 
Så nu har jeg kastet mig ud i at bage spinatboller i en variation over en opskrift, jeg har fået af min mormor. Og det smager dejligt - så slap jeg da af med halvdelen af min advr-grøntsag!

Grønt dej-snask

Spinatbolle-opskrift

Nem og enkel opskrift, ikke så meget bøvl!

40 g gær
60 g margarine
2,25 dl A38
1-2 håndfulde frisk spinat
100 g sigtet speltmel
250-300 g hvedemel
½ tsk salt

Boller til hævning
Smelt margarine og bland sammen med A38 – tjek med en finger, at blandingen ikke er for varm
Smuld gær ned i og rør rundt til det er opløst.
Husk salt (jeg glemte det og måtte ælte det ind i til sidst. Dumt!)
Skyl og hak spinaten fint og put ned til det andet
Tilsæt mel – sørg for at gemme et par håndfulde mel til at ælte med på bordet. Dejen skal være lækker og elastisk, ikke helt hård og tung af for meget mel!

Lad det hele hæve i 30 minutter
Sådan - spinat på en lækker måde!

Form til 8 boller

Lad efterhæve i ½-1 time alt efter tålmodighed :-)
Pensl hvis du er til dét


Bages ved 225 grader i 15 minutter


Det kan også laves med 50 g gær - så behøver dejen kun hæve 5-15 minutter, og efterhæve 20-30 minutter. Nam nam!


1 kommentar:

  1. Hej Anna!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet